Hyper-V object was not found error

The scenario: Windows Server 2016 with Hyper-V role enabled.

When I pop out Powershell and try to get a list of VM i run in this error:

get-vm : Hyper-V encountered an error trying to access an object on computer 'S-HV01' because the object was not
found. The object might have been deleted. Verify that the Virtual Machine Management service on the computer is
running.
At line:1 char:1
+ get-vm
+ ~~~~~~
 + CategoryInfo : ObjectNotFound: (:) [Get-VM], VirtualizationException
 + FullyQualifiedErrorId : ObjectNotFound,Microsoft.HyperV.PowerShell.Commands.GetVM

The same happen if I try to use Hyper-V Manager and connect to localhost.

Even the Event Viewer didn’t record any error/warning.

Rebuild WMI solve the problem. Run the command

MOFCOMP %SYSTEMROOT%\System32\WindowsVirtualization.V2.mof

Exchange OWA Access Error 500

Sometime happen strange things. In the past days I faced a really weird issue with a migration from Exchange 2010 to Exchange 2016 for a customer.

I was at the point in which Exchange 2016 should be inserted as frontend server for all communications: all the load balancer Kemp (LAN and DMZ) was switched and all the checks was ok.
SMTP, ActiveSync, Outlook Anywhere, Autodiscover ECP and OWA was ok and the authentication between servers works fine. SMTP mail flow inbound and outbound moved to brand new servers.  I also tested some mailbox migration and access to OWA and ECP.

That’s was fine, mailbox migration time! Customer’s IT responsible start to migrate some test mailbox before start a massive migration and after a couple of day they had problem to access to Outlook Web Access.  It’s my turn to check which is the problem.

Read More